Golim rukama usmrtila supruga: Bjelici Bijelić presuda u srijedu

Autor: B. S.
Okružni sud u Banjoj Luci u srijedu će objaviti presudu protiv Bjelice Bijelić (66) koju optužnica tereti da je 4. aprila ove godine, nakon petogodišnjeg porodičnog nasilja, ubila supruga Dušana Bijelića (85).

Bjelica Bijelić/ Kuća u kojoj je ubila supruga FOTO: ARHIV
Danas su iznesene završne riječi, a tužilaštvo tvrdi da je Bjelica “manipulativna osoba” koja je na podmukao način počinila porodično nasilje, koje je u konačnici imalo smrtan ishod.

Njen branilac Milan Petković je zatražio oslobađajuću presudu, uz tvrdnju da tužilaštvo nema materijalnih dokaza da je Bjelica počinila zločin za koji se tereti.

– Sve se zasniva na posrednim svjedocima koji kobne večeri nisu bili u njihovoj kući i ne znaju šta se
tačno desilo – kazao je Petković.

On je ocijenio i da, u slučaju osuđujuće presude, sudsko vijeće prilikom odmjeravanja kazne treba da ima u vidu da je ona neosuđivana, bolesna i lošeg imovnog stanja.

Bijelić je optužena da je od 2012. godine verbalno i fizički zlostavljala supruga, a da ga je 4. aprila 2017. godine u jutarnjim satima, u njihovoj porodičnoj kući u ulici Vida Nježića u Banjoj Luci, udarala šakom u glavu, zatim ga rukama obuhvatila i stezala oko vrata, te mu težinom svoga tijela pritisla grudni koš, usljed čega je on preminuo.

Tereti se da je počinila krivično djelo nasilje u porodici, koje je imalo smrtni ishod.

Izvor: Faktor

Back to top button